Som väntat är Fake Steve Jobs mäkta stolt över nya iLife ’08 och iWork ’08, som går in för att förenkla funktioner genom att lyssna på vad vi som användare vill ha.

Som exempel tar han upp Pages, där två användarlägen, ett för ordbehandling och det andra för sidlayout, förenklat gränssnittet och ökat användbarheten. Jämförelsen med Microsoft Office och dess ständigt ökande komplexitet blir slående.

”Now think about this. These same customers asked Microsoft for the same thing — simplicity — and what did the Borg give them? A new version of Word that has more buttons than the dashboard on the space shuttle. You need a pilot’s license to use it. Have you seen it? It’s incredible. First time someone showed me the interface I thought it was a spoof, like that fake ad about what an iPod box would look like if Microsoft made it.”

Sedan beskriver FSJ målande hur processen för programutveckling hos Microsoft ser ut. Troligtvis en i stora drag korrekt tolkning av verkligheten. Klart intressant och roande läsning.

Fake Steve Jobs har återvänt i gammal god form.

”No Fake Steve Jobs? He lives, and he lives forever. A million page views from now, Virgil, nay, ten times ten million page views from now, he vill continue to make glad the hearts of geeks, like a man-god, son of Zeus!”
–The Joy of Tech