När Apples nya tangentbord avslöjades, handlade mycket av funderingarna kring dess äkthet om att Apples logo försvunnit från Command–tangenterna och ersatts med text.

För mig har det länge känts konstigt med en tangent som benämns Command, men beskrivs med två olika ikoner, äpplet och vår svenska symbol för sevärdhet/fornminne. Control, Option, Shift och övriga specialtangenter har ju sedan länge angetts med just det de heter.

Apple själva verkar ha velat en del i frågan. Tydligen har de första bilderna av det nya tangentbordet på en del av Apples lokala sidor visat upp en variant av tangentbordet med Appleloggan på Command–tangenterna.

Ordningen tycks nu vara återställd på Apples webbplatser och Appleloggan är ersatt med Command, som sig bör. Däremot finns fortfarande en del att anmärka på kring hur funktionstangenternas specialfunktioner flyttats runt.