John Gruber har tidigare berättat om det gamla grafiska gränssnittet Brushed Metals öden och äventyr. Från att ha varit het och modern i QuickTime Player och äldre iTunes, till en alltmer undanskymd roll när nya gränssnitt dykt upp på alltfler ställen.

Brushed Metal har denna gång dykt upp vid Apples högkvarter för att delta i sammansättningen av Mac OS X 10.5 Leopards förhandsversion, men han kommer inte in.

”He shakes the door again, hard. It is, of course, still locked. He stands at the door, thinking. He looks at the badge in his hand. The badge is old and well-worn.

A sparkling dark gray Mercedes-Benz S600 pulls in front of the building. From the back seat, the Unnamed Dark Gray Interface Theme From iLife ’06 opens the door and gets out. Two very attractive young women remain in the back seat. Smiles all around.”

Fortsättningen kan ni säkert gissa, men däremot inte Brushed Metals slutliga öde. Bara att läsa vidare med andra ord.