Fake Steve Jobs är listad bland de mest inflytelserika företagspersonligheterna hos Business 2.0 Magazine. Eftersom rankingen på listan går att påverka genom röstning, låg faktiskt FSJ på topp med RSJ först på tredje plats ett tag.

Dessutom publicerar Business 2.0 den första bilden på FSJ, givetvis med dolt ansikte. En för mig trolig kandidat som skulle kunna ligga bakom FSJ, är den lika hemliga Chad.

Chad’s Reviews är en blogg som skriver om mer eller mindre märkliga produkter från Amazon, vilka Chad kopplar till sitt privatliv och sin tråkiga kontorsexistens genom dråpliga berättelser. Chads språkbruk liknar onekligen det som FSJ står för.

Sedan har Fake Steve Jobs fått en närstående kompis i bloggosfären. Fake Phil Schiller börjar givetvis sin blogg med frasen Hello, Steve! Vilket blivit något av den riktiga Phil Schillers huvudsyssla som sidekick till Steve Jobs vid diverse presentationer. Nu finns ännu en fråga av vikt att fundera kring. Vem är Fake Phil Schiller?