Trots sin långa parallella historia som datorpionjärer, rivaler, partners och framgångsrika företagsledare, är det inte ofta Steve Jobs och Bill Gates framträtt offentligt tillsammans.

Ikväll är det dags för den offentliga intervju där både Steve och Bill får vädra sina funderingar och åsikter om allt som är digitalt. Den årligt återkommande konferensen All Things Digital är ett sällsynt tillfälle för några av den digitala världens mest inflytelserika personer att träffas.

Steve Jobs och Bill Gates syntes däremot tillsammans en hel del i den underhållande dramatiserade filmen Pirates of Silicon Valley, där Apples och Microsofts födelse och tidiga historia skildrades parallellt.

Både Gizmodo och D5 rapporterar löpande från konferensen. De mer prominenta gästerna brukar även ha någon smaskig nyhet att presentera vid denna mediala tillställning.

Microsoft har redan genom Steve Ballmer presenterat sitt läckra experimentella och superdyra vardagsrumsbord Microsoft Surface. Det väntas allmänt att även Steve Jobs som har en egen punkt på programmet har något i bakfickan. Ett lanseringsdatum för iPhone samt dagens premiär för iTunes Plus är säkert saker värda att ta upp.