Apple verkar ännu inte kickat igång funktionaliteten för det nya iTunes Plus–formatet med DRM–fri musik med högre kvalitet i iTunes Store. Det sker troligtvis vid en officiell lansering senare idag. I hjälptexterna till färska iTunes 7.2 finns dock lite mer att läsa om hur det fungerar:

På iTunes Store finns det även låtar utan kopieringsskydd från skivbolag som deltar. Dessa DRM-fria låtar kallas ”iTunes Plus” och har inga användningsbegränsningar samt är kodade i en högre kvalitet.

Första gången du köper en iTunes Plus-låt kan du ange om du vill att alla kommande inköp ska vara iTunes Plus-versioner (om sådana finns). Du kan ändra den här inställningen genom att öppna din kontoinformation i iTunes Store.

Om du redan har köpt låtar från iTunes Store och de nu finns som iTunes Plus-versioner så kan du uppgradera dina befintliga låtar. Du gör det genom att besöka iTunes Store och följa de anvisningar som visas på skärmen.