Idag hade Adobe premiär för sin lanseringsturné land och rike runt för Adobe Creative Suite 3. Största salongen i Filmstaden Luleå attraherade en rejäl skara lokala kreatörer.

Förmiddagen var ägnad åt att introducera nyheter i Adobes kärnsortiment, genom ett Print och Designseminarium. Photoshop, Illustrator och Indesign, samt lite Flash visades upp. Fokus låg på det som är nytt från tidigare versioner, samt hur väl dessa program fungerar tillsammans med hjälp av Bridge och Version Cue.

Mycket intressant och matnyttigt fanns att hämta i denna demosession. Eftermiddagens Webbseminarium kan jag däremot inte säga detsamma om. Upprepningar av sådant från förmiddagen blandades med exempel på webbdesign från förra årtusendet. Jag har utvecklat en allergi mot gamla tiders rysliga webbverktyg och webbyggarmetoder, varför jag bröt upp innan upplevelsen blev alltför plågsam.

Den lokala Macleverantören Grafit visade upp lite Appleprodukter och storformatskrivare från HP, vilka är partners vid introduktionen av Adobe CS3 världen runt. Utbildningsföretaget Batteri fanns på plats med information om sitt kursutbud, samt utlottning av ett massivt utbildningspaket värt 50 000 kronor.

Imorgon är det Sundsvalls tur att få en närmare titt på Adobes klart intressanta programpaket.