Steve Jobs har fått smak på att skriva öppna brev riktade till Apples kunder, branschkollegor och andra. Senast gällde det uppropet för DRM–fri musik. Nu tar sig Jobs an kritiken från miljöhåll mot Apple med samma metod.

”It is generally not Apple’s policy to trumpet our plans for the future; we tend to talk about the things we have just accomplished. Unfortunately this policy has left our customers, shareholders, employees and the industry in the dark about Apple’s desires and plans to become greener. Our stakeholders deserve and expect more from us, and they’re right to do so. They want us to be a leader in this area, just as we are in the other areas of our business. So today we’re changing our policy.”

I den långa uppräkningen av miljöåtgärder avslöjas även planer på nyheter i kommande produkter. Alla Apples platta skärmar kommer så snart det är möjligt att få lysdiodbaserade ljuskällor.