Den Javabugg hos QuickTime som möjliggjorde hackandet av en MacBook Pro nyligen, har åtgärdats genom en uppdatering. Dino Dai Zovi som stod för upptäckten av denna säkerhetsbrist får dessutom välförtjänt erkännande av Apple.

”Credit to Dino Dai Zovi working with TippingPoint and the Zero Day Initiative for reporting this issue.”

QuickTime 7.1.6 innehåller dessutom en mängd buggfixar, samt stöd för Final Cut Studio 2 och visning av tidskod och dold textning i QuickTime Player. Bara att kicka igång Programuppdatering under Äpplet i menyn och installera.

Apple har även släppt en ny version av den senaste reguljära säkerhetsuppdateringen. Security Update 2007-004 v1.1 åtgärdar problem med AirPort för Mac OS X 10.3.9 och FTPServer för Mac OS X Server 10.4.9. Programuppdatering visar bara denna uppdatering ifall den behövs, men den går annars att ta ned direkt och installera som vanligt.

Något förvirrande är att denna uppdatering inte skall/kan installeras om du tidigare installerat Security Update 2007-004 på antingen Mac OS X 10.4.9 eller Mac OS X Server 10.3.9.

Via MacPro