Microsoft lyckades för en gångs skull få till lite hajp kring en kommande produkt, något de inte varit särskilt bortskämda med på senare tid. Origami Project som skulle kunnat vara en helt ny kategori minitabletmojäng visade sig vara Windows XP för inte så värst litet tabletdatorformat kallat UMPC från Intel genom diverse PC-tillverkare. Visserligen med lite tillägg för inmatning av text via skärmtangentbord och annat, men inget revolutionerande nytt gränssnitt eller annan mjukvara. Intels egen prototyp ser för övrigt mer intressant ut än de modeller som nu släppts.

Tar man en titt på konceptvideos för UMPC så visas helt nya applikationer och flytande gränssnitt, vilka än så länge bara verkar finnas i fantasin (eller möjligtvis hos Apples utvecklingsavdelning). Det bidde ingen vante, utan en tumme. Nu är det upp till Apple att förverkliga konceptet på ett smidigare sätt. Den Intelutvecklade grundhårdvaran finns redan på plats.

www.microsoft.com