Nintendo är spelvärldens motsvarighet till Apple. Ingen av dem är störst på sina respektive marknader. De skapar istället sin egen väg att gå genom innovativa lösningar och egen design. Man satsar inte på att ha flest finesser eller mest kraft, utan mer på en bra upplevelse hos användaren.

Ett par tydliga exempel på detta från Nintendo är Nintendo DS och kommande Nintendo Revolution.

I spelkonsollkriget mellan Microsoft och Sony har Nintendo valt en egen väg med sin enklare Nintendo Revolution, som inte behöver subventioneras för att kunna säljas med vinst. Med den nya handhållna Nintendo DS Lite är släktskapet med Apple starkare än någonsin. Utseendet påminner om både iPod och iBook. Ta en titt på Cabel Sassers utmärkta videorecensioner (del 1 och del 2) av Nintendo DS Lite så blir det uppenbart.

Det kanske till och med vore läge för Apple att köpa Nintendo för att få in en fot i spelindustrin? Att Nintendo länge sneglat på Apple vad gäller design blir uppenbart i denna bildsvit av Appleprodukter parade med Nintendoprodukter.

www.gamesindustry.biz