Som ett minne av Påven Benedict XVI första besök hos Vatikanens radioavdelning, gav den tekniska personalen honom en vit iPod nano laddad med lite av varje. Vatikanradion firar i år 75 år och ville på detta sätt visa upp vad man arbetar med.

“The pope’s new 2-gigabyte digital audio player already was loaded with a sampling of the radio’s programming in English, Italian and German and musical compositions by Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Peter Ilich Tchaikovsky and Igor Stravinsky. The stainless steel back was engraved with the words “To His Holiness, Benedict XVI” in Italian.”

Sedan Påven mer eller mindre välsignat användandet av iPod med orden – “Computer technology is the future.” – får vi anta att Scott Wilsons skapelse iBelieve blir en vanlig syn bland Vatikanens innevånare framöver.

www.catholicnews.com