Arik Hesseldahl har intervjuat AMD:s VD Hector Ruiz om hans syn på PC-industrin och kampen mellan AMD och Intel om densamma. Apple dyker upp lite här och där i den klart läsvärda artikeln. Bland annat får vi veta att Apple inte var i kontakt med AMD inför skiftet till Intel, men att man är välkomna ombord när behovet uppstår.

Apple ses som en positiv kraft som pressar PC-tillverkarna att erbjuda mer än tråkiga standard-datorer.

“There is no question that in the PC industry there has been for some — though I am beginning to see a change as a result of AMD — a reluctance by those people in the PC value chain to get creative and add value. And that is why Apple’s foray into the home is so frightening to so many people. It’s because Steve Jobs has never had a fear of creating his own value.”

www.businessweek.com