Chris Seibold har använt misstag från förr, för att visa vad Apple lärt sig och gör rätt med iPod. Detta som ett svar till de som titt som tätt kväker om iPod/iTunes dystra (!?) framtidsutsikter. De fem exemplen samlas under följande rubriker:

  • Don’t Do Everything Yourself
  • Support Common Standards and Backwards Compatibility
  • Price Sensitivity
  • Go Low End As soon as Possible, Even if it Sucks
  • Software Sells Hardware

Särskilt kul var det att läsa om de klyftigheter Creatives VD så glatt bistod världen med när iPod shuffle introducerades.

”We had that—that’s a four-year-old product. So I think the whole industry will just laugh at it, because the flash people—it’s worse than the cheapest Chinese player. Even the cheap, cheap Chinese brand today has display and has FM. They don’t have this kind of thing, and they expect to come out with a fight; I think it’s a non-starter to begin with.”

Klart läsvärd artikel, vilken som bonus visar på det nya misstag Apple gör vid introduktionen av de nya IntelMacarna.

www.applematters.com