Sitter du på ett delat Mac–Windows nätverk, ansluter till servrar som inte är Macbaserade eller använder externa hårddiskar/flashminnen som inte är Macformaterade? Då har du säkert sett att din Mac lämnar spår efter sig på dessa enheter. Macens filsystem använder osynliga filer (som syns i dess fall) bland annat för att lägga till information om hur filer ska visas i Finder (.ds_store) samt resursfiler till program och dokument, som bland annat innehåller ikoner och förhandsvisningar (._).

Det är inte snällt att skräpa ner efter sig. Vill du undvika att dessa filer dyker upp där de inte hör hemma (icke Macformaterade enheter), så är BlueHarvest ett mycket bra verktyg. Denna systeminställningspanel låter dig välja hur dessa osynliga filer ska hanteras för olika enheter/volymer/mappar.

BlueHarvest fungerar gratis i trettio dagar, efter det vill man ha blygsamma 10 USD för denna funktionalitet.

www.tuaw.com