När Steve Jobs återvände till Apple 1997, kommenterade Michael Dell att om han själv fick ta över Apple, så skulle verksamheten läggas ner och pengarna som blev över delas ut till aktieägarna. I fredags fick Jobs chansen att ge igen för denna gamla ost i ett mejl till Appleanställda.

”Team, it turned out that Michael Dell wasn’t perfect at predicting the future. Based on today’s stock market close, Apple is worth more than Dell. Stocks go up and down, and things may be different tomorrow, but I thought it was worth a moment of reflection today. Steve.”

Det visar sig nu att detta inte är enda gången Dell stoppat foten i mun vad gäller Apple eller sin egen oförmåga att styra över detta företag. Så sent som 2001 gav han fler klyftiga kommentarer i samma riktning.

Steve Jobs i sin tur ger Bill Gates rådet att bygga sin egen iPod, en X-player, eftersom PC–industrin inte kan få till det här med konsumentprodukter.

www.macworld.co.uk