När iPod med video släpptes uppmärksammade jag något som många/alla verkade missa. Nya iPod klarade av videoformat med betydligt högre upplösning och kvalitet än grundformatet H.264 i storleken 320×240. Jag kommenterade detta hos iLounge och fick stor respons på mitt inlägg där. iLounge skrev sedan mer om detta med högre videokvalitet genom iPod.

Nu har iLounge levererat en riktigt uttömmande artikel som går igenom precis vad iPod klarar av. Med rätt inställningar vid komprimeringen är det inga problem att få nästintill DVD–kvalitet vid TV–uppspelning.

Det enligt mig bästa generella programmet för att konvertera video till iPod har nu vuxit till sig med flera nyttiga funktioner. Podner 1.1.1 klarar nu att konvertera muxade MPEG–strömmar och har en batch–funktion som låter dig konvertera flera videosegment utan övervakning. Väl värt att testa/köpa.