Kan det tänkas att Apples nya deal för att knipa åt sig en grym mängd Flashminnen, bland annat från Intel, har att göra med annat än iPod? Seth Jayson har en intressant idé om att Apple skulle kunna börja erbjuda datorer med nästintill omedelbar uppstart (instant–on).

Intel har utvecklat en teknik kallad Robson som gör att datorn kan bootas upp blixtsnabbt. Robson använder flashminnen för att lagra en blixtbild av systemet vid stängning. När datorn startas upp kan allt direkt laddas in i datorns vanliga minne för en så gott som omedelbar uppstart.

Det här skulle vara en verkligt attraktiv finess om Apple skulle välja att applicera den på alla nya (Intelbaserade) Macar. Dessutom vore det ett perfekt sätt för Intel att få normalt försiktiga PC–tillverkare att ta till sig en ny teknik. Detta är något som många sett som en av Intels viktigaste fördelar med att liera sig med innovativa Apple.