Efter ett år av förberedelser och inspelning av en ny Switcherkampanj så har Apple beslutat att skrota det färdiga resultatet.

De första reklamfilmerna med Switchertema lanserades i Juni 2002. Hela kampanjen blev mycket omdebatterad och fick justeras efterhand. Grundidén var att låta datoranvändare berätta direkt in i kameran om sina problem med PC och hur lätt allt var att göra med en Mac.

Det bestående intrycket av denna kampanj var den oväntade succé Ellen Feiss inslag innebar.

Ellen blev en omedelbar Internetkändis och har både hånats och hyllats friskt på nätet. Det har dessutom gjorts många parodier med Switcherstuk och åtminstone en ren plankning av filmernas stil (Sibas reklamfilmer).

Nu hade man tänkt sig att uppdatera denna kampanj men har enligt uppgift upprepat samma misstag som förra gången. Resultatet är att Apple står utan en säljande och övertygande reklamkampanj för att utnyttja haloeffekten från iPod/iTunes och den allmänt uppåtgående trend Apple upplever. Frågan är om det finns en plan–B för att ha något att komma med i reklamväg inför höstens och vinterns säljsäsong.

Apples amerikanska Switchersida har uppdaterats med ett i mitt tycke ganska torrt och tråkigt material. Varför inte skryta lite med frånvaron av virus och spyware?

Vill du kolla in lite äldre Switcherfilmer? De med Will Ferrell är klara favoriter förutom de klassiska med Ellen Feiss.