Vi är vana vid långa köer när en ny Apple Store öppnas, men upplopp? Detta är vad jag vet första gången människor blir nedtrampade och skadade för att de vill köpa Appleprodukter.

Flera tusen innevånare i Henrico County, Richmond, Virginia köade i flera timmar för att lägga fingrarna på någon av de 1000 begagnade iBooks som den lokala skolmyndigheten ville göra sig av med. 50 USD är helt klart ett bra pris för en fyra år gammal iBook, så uppslutningen blev därefter.

Tyvärr höll inte arrangemanget för trycket trots massvis med poliser och brandmän till hjälp. Flera personer fick söka läkarvård för hälsoproblem i samband med köandet och tumultet vid öppnandet av grindarna. På fyra timmar var samtliga datorer sålda.

En rapp entreprenör kom snabbt fram med en T–shirt för att föreviga tumultet. Kundunderlaget borde rimligtvis dock bara bestå av de som verkligen var på plats.

Bilder från kalabaliken.

Videoklipp finns det med.