Längtan efter okomprimerad musik i CD-kvalitet gjorde att jag för flera år sedan dumpade Spotify och började betala för Tidal HiFi. När Apple Music släppte lös musiken utan komprimering gjorde jag ett försök men blev verkligen inte vän med den musiktjänsten.

Spotify är nu i blåsväder för att de hellre satsar på tvivelaktiga men lönsamma poddar. Musik bryr sig varken Apple eller Spotify särskilt mycket om verkar det som och musik är det allra viktigaste för mig.

Tidal select plan

Nu när många följer i Neil Youngs och Joni Mitchells fotspår och dumpar Spotify så vill jag tipsa om Tidal HiFi. Gör dig själv en tjänst och testa Tidal HiFi i tre månader för bara 10 kronor och ta med dig dina gamla spellistor från Spotify eller Apple Music. Leta upp och lägg till din favoritmusik och lyssna flitigt och ha lite tålamod så kommer Tidal snabbt att tipsa om musik som du gillar.

På min webbplats insidemusic.se har jag skrivit en lite längre text om Tidal och dess fördelar.

”Själv har jag sedan länge Tidal HiFi som jag lyssnar på trådlöst med min iPad till en AirPort Express, optiskt vidare till min Topping D30 DAC som matar min älskade ljudanläggning.”