Som en försmak av nästa macOS fick vi nyss en uppdatering av Safari till version 15. Apple lyckades med denna uppdatering försämra användargränssnittet rejält. Den nya hanteringen av tabbar är verkligen en uppvisning i dum design som förvirrar och förstör för användare av macOS viktigaste, mest använda och bästa app.

https://youtu.be/KLXFtOTsWwc

Jag gjorde ett tappert försök att förstå mig på hur tabbarna fungerar genom en pedagogisk video. Men det finns liksom ingen logik bakom varför Apple förändrat något som har god design  till något som bryter alla konventioner för ett fungerande gränssnitt.

John Gruber har dykt djupare i tragedin med Safaris tabbar och man får bara hoppas att Apple åtminstone återställer det mest basala för att göra Safari användbart igen.

”But even if you think it looks cool as fuck, that’s not what user interface design is about. A good user interface needs to work first, then worry about looking cool.”