Det damp ned ännu en ny hörlur från Sudio för test. Den här gången är det Sudio T2 i svart utförande som packas upp. Det är ett par i-örat-lurar med rejäl men smidig kapsel. Dessa har förutom de vanliga funktioner som alla i den här kategorin har även aktiv brusreducering och fokuserade mikrofoner. Praktiska finesser för distansarbete och möten. Men musik är det viktigaste för mig och redan nu kan jag tipsa om att ljudet i dessa är något utöver det vanliga.

Sudio T2 hörlur

Silkespapper är en fin touch som packmaterial.

Sudio T2 hörlur

Lite pyssel ska det vara att öppna även en helt plastfri förpackning.

Sudio T2 hörlur

Här ligger laddningsägget med lurarna innanför skalet.

Sudio T2 hörlur

Prydliga lådor i lådor.

Sudio T2 hörlur

Allt som behövs för att komma igång.

Sudio T2 hörlur

Stilren design med stora touchknappar för att kontrollera det mesta.

Sudio T2 hörlur

Kom ihåg att pilla bort skyddsplasten innan du laddar upp lurarna.

Sudio T2 hörlur

Enkel bruksanvisning med QR-kod för att komma direkt till den mer utförliga digitala bruksanvisningen.

Sudio T2 hörlur

Brusreduceringen är lätt att växla mellan icke aktiv, aktiv och aktiv med förstärkning av vanliga ljud.

Hur låter Sudio T2

Efter en snabb upptoppning av laddningen och genomläsning av manualen var det dags att sätta in lurarna, para ihop med min iPhone SE och börja lyssna. Jag använder Tidal i  HiFi-läge (full okomprimerad CD-kvalitet).

Wow! Det finns bas. Den är djup. Den är smidig. Sudio T2 gav en positiv chock direkt. Saint Etiennes nya album var det som redan låg framme i mobilen och det första jag hörde. Jag har inte lyssnat tillräckligt på det albumet för att verkligen lita på det jag hörde. Var det konstlad lågbas eller äkta? Hänger den med och håller ihop hela vägen?

Ja det var helt äkta. Kastade mig in i min vanliga testlista och det håller hela vägen från djupaste lågbas genom alla register med fritt, luftigt och exakt ljud. Extremt musikaliskt och lyssningsvänligt även för mig som helst lyssnar i äkta stereo med högtalare. Mina förväntningar på hur hörlurar, särskilt små och trådlösa, ska låta är inte höga.

Den där sista låga oktaven gör så oerhört mycket för helheten i ljudbilden. Min vanliga ljudanläggning har ett par rejäla JBL L96 högtalare med tiotums basar som jag länge tyckte gav tillräckligt med bas. Men när jag till slut kompletterade med väl injusterade dubbla subbar upptäckte jag vad som saknats.

Det var samma känsla här. Vare sig det är modern elektronika skapad med mycket lågbas eller klassisk 70-talsrock så märks det utökade basregistret i Sudio T2 tydligt. Men utan att vara konstlat eller ta över.

Mitt betyg

Ska jag försöka mig på ett betygssystem för hörlurar skulle det vara något sånt här:

  1. Det låter illa
  2. Det låter
  3. Det låter inte tröttande
  4. Det låter bra
  5. Det låter naturligt skönt

Sedan går det att förfina med omdömen om hur väl de kan spela utan att gröta ihop ljudet med distorsion, hur väl det går att urskilja olika ljuskällor i mixen, samt hur bred och djup ljudbild de ger.

Lurar i kategori 1 eller 2 ska man inte befatta sig med. Lurar som hamnar på 3 eller 4 fungerar fint för brukslyssnande. Sudio T2 som faller under kategori 5 gör att man bara vill lyssna mer och mer. Det här är de bästa hörlurar från Sudio som jag testat.

Kvalitet och funktioner

Storlek spelar roll för trådlösa lurar med allt inbyggt i själva ljudkapseln. Små lurar har fjuttigare drivelement och klenare batterier och förstärkare. De ger klen bas och grötar till ljudet vid lite högre volym. Sudio T2 har tillräcklig kraft i sin kapsel för att orka med både låg bas och högre volym utan distorsion.

Bluetooth fungerar helt sömlöst som vi vant oss vid på senare år. Räckvidden är lång och det blir inga irriterande avbrott. Kapslarna sitter perfekt i öronen och de stora touchknapparna gör det enkelt att manövrera de funktioner som finns med distinkta ljudsignaler som kvittens.

Jag har inte hårdtestat brusreduceringen men den fungerar väl. Jag uppskattar särskilt läget som förstärker den egna rösten. Perfekt vid röstsamtal eller videomöten där man gärna vill höra sig själv tydligt. Förutom i svart finns Sudio T2 även i vitt, och de milda färgerna jade och sand.

Rekommendation och pris

Det finns många som hoppat på tåget med den här typen av trådlösa lurar sedan Apple introducerade AirPods. Men det är en rejäl skillnad mellan de som slänger på en logga på en billig kinalur och de som verkligen tar ljudåtergivning och kvalitet på allvar. Det är också oftast en chansning att köpa hörlurar som ändå kostar en bra slant. Men vad gäller Sudio T2 kan jag absolut rekommendera dessa för dig som bryr dig som bryr dig om musik, design, robusta funktioner och hög kvalitet.

Sudio T2 kostar 1299 kronor med fri frakt.

Då ingår även 3 års garanti vid registrering efter köp. Fri retur gäller dessutom i Sverige för dessa svenska lurar, som även går att beställa med expressleverans.

Med rabattkoden maximact2 får du 15 procent rabatt på allt du beställer från Sudio. Det blir alltså lite drygt 1100 kronor för Sudio T2 med denna rabatt.