Apples uppdatering av iMac 27-tum är välkommen för den som behöver en ny iMac för det den är bäst lämpad för. Luke Miani packar upp det som verkar bli den sista uppdateringen av iMac i den design den haft sedan 2012 och går igenom vilken nivå som är rimlig att lägga sig på för den som är sugen på en ny iMac 27-tum med ny Intelprocessor och vettiga prestanda.

Men runt hörnet lurar av allt att döma en mindre helt omdesignad iMac med Apple Silicon.

Det verkar också alltmer klart att Apple kommer att börja övergången till Apple Silicon med de enklare konsumentmodellerna. Ett klokt drag för att få allt stabilt och ge tid att utveckla ännu mer kraftfulla processorer för de biffigare modellerna. MacBook, MacBook Pro 13-tum, iMac 24-tum och Mac mini verkar vara troliga kandidater för Apple Silicon i den första vågen.

”The 2020 iMac is probably the last Intel iMac Apple will sell, and the last one of a design generation that dates back 8 years to 2012. So should you invest you hard earned cash into a last minute spec bump of an iMac with its foot half way out the door?”