I detta strömmande tidevarv är det bra att då och då ge sig tid med det lite mer hantverksmässiga. Det kan gälla att spinna vinyl eller CD, men även egenrippad FLAC. Sedan jag kom igång med AirPort som har full CD-kvalitet trådlöst, har jag då och då använt VOX för att spela FLAC.

VOX Mac Music Player

I helgen tog jag fram min gamla MacBook Pro för att musiknörda och började med att uppdatera VOX. Men nu har VOX gått in fullt ut för att sälja molntjänster för musik och har därmed strypt gratisversionen av musikspelaren genom att ta bort funktioner. Dessutom betedde spelaren sig inte riktigt som den skulle med sitt lätt kryptiska gränssnitt.

VOX Mac Music Player

Att skaka fram en hyfsad musikspelare för FLAC är inte helt lätt, men nu hittade jag en ny  och trevlig bekantskap i Pine Player. Spelaren är inte perfekt för att hålla ordning på musikbibliotek men duger bra för att spela spontana spellistor eller album. Den har även funktioner för översampling och equalizer för de som tror på sånt, men med AirPort är det 16 bitar och 44,1 kilohertz som gäller.

Pine Player

Det går faktiskt att använda Spotify även för egenrippad FLAC, men just för det här vill jag gärna ha en enklare spelare. Pine Player från utvecklaren Si-Seong Ahn är väl värd att testa för dig som har musik liggande i gömmorna som borde få en chans att höras igen.

Pine Player

”Pine Player is an exclusive listening digital music player for music lovers who use the OSX operating system. It can play almost all existing digital audio forms such as MP3, FLAC, APE, AAC, M4A, WAV, AIFF, OGG, WMA, DSD, SACD ISO etc. and it also has a strong playing capability for listening to CUE files in the most convenient way.”