Åtminstone när det gäller snabb respons enligt test av Dan Luu. Från tangentbordstryck till det att ett tecken syns på skärmen spöar en Apple IIe lätt alla moderna datorer. Låg latens hoppas jag blir något som Apple förbättrar på samtliga plattformar under 2018 så som man gjort med iPad Pro och dess snabba respons och skärmuppdatering.

Latency test

Vad gäller mobila enheter leder iPad och iPhone ligan vad gäller låg latens, något som är mycket viktigt för användarupplevelsen och som varit prioriterat från starten med iPhone. Det var bland annat därför som Adobe Flash aldrig var ett alternativ för iPhone.

”I find all of this fascinating, and it’s a great reminder of two things: the first is that complexity can have a deleterious effect on speed. The second is that Apple’s mobile devices are way better than everyone else’s.”