Ibland är det svårt att förstå sig på Apple som introducerar storstilade planer vilka sedan liksom aldrig får lyfta. HomeKit är ett bra exempel på det, där Apple vill ha mer säkerhet och kontroll, vilket är helt rätt väg för att undvika IOS (the internet of shit), men inte får ihop helheten.

Förhoppningsvis tar Apple nästa steg för HomeKit vid sommarens WWDC med en Sirihögtalare för att bland annat styra hemfunktioner. Men sedan är frågan hur länge vi på mindre marknader får vänta tills detta blir praktiskt användbart.

Siri för Apple TV  här i Sverige visar hur illa röststyrning kan fungera, när Apple inte bryr sig om att få saker att fungera i praktiken, utanför sin hemmamarknad.

HomeKit

”HomeKit itself, while a good idea in theory, is marred by Apple being the middle-aged dad of technology.”