Min gamla hårddisk för backup med Time Machine gav upp för en dryg månad sedan efter lång och trogen tjänst. Det finns ingen anledning att leva farligt utan backup som jag gjort, när lagring kostar nästan ingenting. Nu har jag äntligen skaffat en betydligt nättare och tystare hårddisk för backup.

iMac Seagate MaxiMac

Det är bara att plugga in hårddisken med USB och formatera om den för Mac med Skivverktyg. Den är snygg dessutom med sitt diskreta pyramidmönster.

Seagate Expansion Portable

Var beredd på att låta din älskling vara påslagen lääääänge för att göra en första komplett backup, särskilt om du som jag, med min gamla iMac inte har USB 3.

Time Machine

Det kan tyckas väl snålt med 1TB backup för min iMac, men jag är inte så intresserad av att gå tillbaks i tiden till gamla uppsättningar dokument utan mest av att ha en komplett aktuell backup om/när något kraschar.

Dessutom kommer min iMac snart att få en liten vårstädning där jag ska ta bort och flytta en del gammalt mög som jag ändå aldrig använder.

Seagate Expansion Portable Hårddisk Rescue Edition 1TB kostar just nu endast 499 kronor på Elgiganten och är därigenom ett riktigt kap.