Metropolitan Museum of Art har släppt mer än 375000 högupplösta bilder från sin konstsamling fria att ladda ned under Creative Commons Zero. Det ger möjlighet att fritt använda, remixa och sprida bilderna, vilket jag gjort genom att beskära och anpassa dem som högupplösta skrivbordsbilder (3200 x 2000 px).

Under varje bild som länkar till originalbilden i samlingen, finns en länk där du kan öppna och hämta hem bilden som skrivbordsbild för att försköna din Mac.

Wheat Fields

Wheat Fields – Jacob van Ruisdael – ca. 1670

The Musicians

The Musicians – Caravaggio – ca. 1595

Across the Room

Across the Room – Edmund Charles Tarbell – ca. 1899

Gold armband with Herakles knot

Gold armband with Herakles knot – Hellenistic – 3rd–2nd century B.C.

”We chose the CC0 license so that it would be clear that the Museum is not claiming copyright to the images. We wanted to be as unambiguous as possible about the fact that users can now copy, share and remix these images without copyright restriction.”