I dessa dagar när det som närmast liknar en statskupp spelas upp i en av världens äldsta, största och mäktigaste demokratier, känns det ganska futtigt att rapportera om tekniknyheter. De råa, rasistiska, fördomsfulla och kallhamrade dekret som nu kommer slag i slag från vita huset, skapar kaos och elände som gör världen mer osäker för oss alla.

Den moderna teknikindustrin är globaliserad och behöver utbyte över gränserna. Alla de tyngsta spelarna i den konsumentinriktade tekniksektorn i USA har drabbats av det idiotstopp för resenärer som ställt till kaos vid landets internationella flygplatser.

Tim Cook har i ett mejl till alla anställda gått ut med Apples hållning kring vikten av öppna gränser för nationens och företagets bästa. De absurda konsekvenser som helt i onödan skapats för helt oskyldiga medmänniskor snabbar förhoppningsvis på motståndet mot vansinnet.

Tim Cook

”Apple is open. Open to everyone, no matter where they come from, which language they speak, who they love or how they worship. Our employees represent the finest talent in the world, and our team hails from every corner of the globe.”

– Tim Cook, Apple