Leveransbekräftelser för de som varit snabba med att beställa MacBook Pro med Touch Bar visar på leverans måndag nästa vecka. Min erfarenhetsbaserade gissning är att gnället kring Apples senaste Macar snabbt kommer att ersättas av hyllningar.

Den som sedan känner sig snuvad på gamla anslutningsmöjligheter bör istället tänka efter ett varv och skaffa de kablar och adaptrar som är mest nödvändiga. Det dyker ständigt upp nya, smarta och billiga lösningar på ickeproblemet med inbyggda anslutningar till allt möjligt.

Adaptrar är inget nytt fenomen. Vi har till exempel gått igenom alla möjliga anslutningar för externa skärmar på relativt kort tid, ständigt med behov av kablar och adaptrar. Möjligheterna med USB-C och Thunderbolt 3 är grymt mycket större än för någon tidigare anslutningsstandard.

Mackablar

Själv kompletterade jag nyss min MacBook Pro från 2011 med en billig HDMI-adapter för att matcha videoprojektor och en kortare kabel för USB till Lightning.