Apples historiska flashback med bilder på äldre Macar under presentationen av MacBook Pro visar sig få en fortsättning. Apples designavdelning har sammanställt en riktigt påkostad fotobok med bilder på Appleprodukter från iMac och framåt.

Designed by Apple in California

Designed by Apple in California säljs i två format, Small för 199 USD och Large för 299 USD. Böckerna är inte tillgängliga i Sverige utan bara i Australien, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Taiwan, Storbritannien och USA.

Böckerna är dedikerade till minne av Steve Jobs vilket kan tyckas märkligt eftersom nostalgi kring tidigare bedrifter inte var något som Jobs värderade särskilt högt. Jony Ive berättar om bakgrunden till boken i en artikel av Tony Chambers.

Designed by Apple in California

En drivkraft till att ta fram boken var att kunna dokumentera tidigare designlösningar. Apples Cube är en av mina absoluta favoritprodukter.

Designed by Apple in California

En del äldre produkter fick man köpa in för att kunna fotografera med teknik som motsvarar dagens produktfotometoder. Andrew Zuckerman tog alla 450 bilder utom en skön bild från NASA med en iPod innanför vindrutan på en rymdfärja.

Designed by Apple in California

”It’s around 20 years of work and it certainly isn’t everything we’ve done – it’s the things that we think were salient in our learning or that we just had an affection for.”