När Apple Watch gjorde debut gavs intrycket att denna mojäng kunde göra allt med en uppsjö appar och samtidigt tävla på marknaden för lyxprodukter. Den nya generationen Apple Watch har fått en mycket tydligare inriktning mot hälsa och ett betydligt mer fokuserat handhavande genom watchOS 3.

Apple Watch Edition

iPad som också var en helt ny typ av produkt, hade även den en trevande introduktion där det inte var uppenbart hur den faktiskt skulle komma att användas. Från början låg fokus mycket på möjligheterna som läsplatta och nya avancerade sätt att skapa interaktiva magasin, vilket inte visade sig bli någon större succé. Istället blev iPad för de flesta en perfekt handhållen skärm för webb, video, spel och appar överallt i hemmiljö.

Det krävs en tid ute i världen för att hitta de användningsområden som fäster i längden. Apple har tid, råd och användardata i mängder för att låta denna evolution göra sitt jobb och gradvis ändra inriktning för sina produkter. På detta sätt straffas dessutom inte de som är snabba med att testa det nya, eftersom även de får del av förbättringar genom mjukvara och kan känna att de gjort ett gott val.

Apple Watch Edition

Lyxflörten med Apple Watch Edition i guld har säkert betalat sig PR-mässigt för Apple vid introduktionen av Apple Watch och har inte drabbat någon fattig. Den nya läckra Apple Watch Edition i keramisk komposit kostar ”endast” drygt dubbelt så mycket som den billigaste modellen i rostfritt stål. En modell som sticker ut med avancerad tillverkning och annan finish är ändå viktigt just för PR-värdet och som ett sätt att prova ut nya material och tillverkningssätt utan att bli lika stötatande vräkig som guld för de extremt rika.

För mig som inte är så förtjust i att simma och som  ändå alltid har iPhone med mig när jag springer, är Apple Watch Series 1 riktigt lockande med sitt lägre pris. Eller varför inte en Apple Watch Sport av första generationen som säkert räcker alldeles utmärkt med nya watchOS 3. Tiden är absolut mogen för Apple Watch som smart hjälpreda i vardagen.

”Essentially all of the features that separate the Series 2 Watch from the original model are focused on making it a better health- and fitness-tracking device.”