Reaktionerna på Apples beslut att göra sig av med hörlursuttaget på iPhone 7 har varit märkliga och ändå tröttsamt förutsägbara. Om du är absolut förtjust i att använda en hörlur med en standard 3,5mm telepropp så är det bara att göra det med den medföljande extremt smidiga och billiga adaptern.

Tim Cook Maddie Ziegler

Även fast det till iPhone 7 följer med EarPods med Lightning plus den nämnda adaptern så ska det även hackas på nya AirPods som tydligen är fel på alla möjliga konstiga sätt. Här kommer den chockerande sanningen; vill du inte ha AirPods så behöver du bara låta bli att köpa dem och AirPods är dessutom jämförelsevis billiga.

AirPods iPhone 7

För övrigt så är AirPods ut i mikrofonspetsarna precis en sådan produkt som Apple skapar på sitt allra bästa produktutvecklingshumör. AirPods löser de flesta problem som liknande hörlurar inte förmår genom att tänka nytt i grunden. För den som är rädd att tappa bort de små trådlösa lurarna, varsågod, använd valfri fet hörlur med sladd så är det problemet löst.

iPhone 7 Plus kamera

Å andra sidan är hörlursstormen ett bevis på att det inte finns några reella brister att hacka på vad gäller iPhone 7. Det är en så raffinerat trimmad produkt att det enda som går att anmärka på är att Apple, som alltid, ifrågasätter och skippar en del gamla saker för att kunna utveckla nytt som ger mer.

iPhone 7 hemknapp

Valet mellan en vattentät iPhone med större kamera, större batteri och hemknapp med större taptic engine, mot en gammal kontakt som gör ett enda jobb och däremellan bara samlar luft och damm, är busenkelt. Särskilt när du fortfarande kan använda precis vilka hörlurar du vill som har den gamla standardkontakten med en minimal adapter.

Denna storm i ett vattenglas kommer hur som helst att vara kvickt överspelad när iPhone 7 snabbt hamnar i händerna på ivriga testare och miljontals användare.

”It was fighting for space with camera technologies and processors and battery life. And frankly, when there’s a better, modern solution available, it’s crazy to keep it around.”