Den som väntar på nya Macar har fått vänta ovanligt länge. Förutom MacBook så har det stått stilla länge i Apples produktfamilj. Intels sjunde processorgeneration i Corefamiljen med namnet Kaby Lake har nyss presenterats men att synka med Intel är ett dilemma.

Intel Core 7th generation

Kaby Lake har många fördelar som passar in bra i Apples utveckling med USB-C, Thunderbolt 3 och fullt stöd för 4K i högsta kvalitet. Kruxet är att de enklare processorer som Intel släpper först inte är optimala för MacBook Pro och iMac. De vassare processorerna kommer tidigast kring årsskiftet eller en bit in på 2017.

Intel Core 7th gen CPU

Nöjer sig Apple med dagens Skylakeprocessorer även i en nydesignad MacBook Pro, eller kan Apple pressa Intel till att prioritera en utrullning med Kaby Lake innan årsskiftet? Det kanske går att presentera nya Macar under oktober och sedan sikta på förhandsorder för leverans i december.

Räkna med att vi får svaret på vart Mac tar vägen under oktober i ett något mindre event från Apple.

”Kaby Lake also introduces support for powerful new I/O options (like some of the ones rumoured for upcoming Mac hardware refreshes) including USB-C with additional functions via Thunderbolt 3”