Ett av de mest intressanta avsnitten under Apples presentation vid WWDC16 handlade om watchOS 3, som åtgärdar många knepiga saker med Apple Watch. Att appar med watchOS 3 laddar så gott som omedelbart gav rejält gensvar från publiken.

Apple Watch

En uppdatering av Apple Watch med vassare innandöme är väntad inom kort. Eventuellt även en ny version med fler förmågor som inbyggd GPS och annat. Däremot tror jag inte på någon drastisk ändring av designen för en Apple Watch 2.

Många modeller av Apple Watch är nu listade som slutsålda eller har lång väntetid i Apple Store i USA. Detta brukar vara ett säkert tecken på att en uppdatering är nära förestående, fast det kan å andra sidan till stor del handla om att diverse modeller av armband är nära att bytas ut.

Själv hoppas jag att den nuvarande generationen Apple Watch kommer ned i pris när en uppdatering landar, för med watchOS 3 tror jag att originalet gott och väl räcker till för mina behov.

”The Apple Watch lineup will likely be updated at a media event in early September, alongside the iPhone.”