Med en försvinnande marknadsandel på under en procent har Windows till sist skrivit av det sista av sitt äventyr med köpet av Nokia och Lumia som varumärke för Windows Phone. En plattform i underläge med alltför långsam utveckling är inget som drar till sig apputvecklare.

Nokia Lumia

Jag har själv experimenterat med en Nokia Lumia som jobbmobil för att jag var nyfiken på gränssnittet, men den används bara för det mest basala. Min iPhone 6 får uppdateringar av appar nästan dagligen, jag har aldrig någonsin fått någon uppdatering till min Lumias som har ödsligt få appar och jag har egentligen ingen aning om hur uppdateringar hanteras med Windows Phone.

Microsoft har pragmatiskt anammat utveckling för iOS och Android med riktigt vettiga appar. Äventyret med Nokia har med den sista rundan avskrivningar kostat minst 8 miljarder USD och tusentals avskedanden.

”Only a small number of former Nokia employees will remain at Microsoft, and the company’s consumer phone making days are over.”