iMac signalerade Apples återkomst på riktigt augusti 1998. Efter Steve Jobs utrensning av nästan hela det tidigare sortimentet blev den läckra iMac G3 en riktig storsäljare i en massa olika varianter och färger. Sedan iMac G4 introducerades 2002 levde en basmodell av iMac G3 kvar till mars 2003.

Jag köpte själv en iMac Bondi Rev. B som gjorde debut oktober 1998. Den tjänade länge och väl och vilar numera i källaren, fortfarande lika snygg och fräsch trots alla år. En riktigt genomtänkt klassiker som på så många sätt pekade ut riktningen för Apples framtida utveckling.

iMac G3 Bondi Blue

”There’s no doubt that the iMac G3 family tree is confusing in places, but I think Apple learned some valuable lessons here. As shown later in products like the iPod and now the MacBook, color matters to people.”