Dieter Bohn berättar den hemska historien om alla tricks som behövs för att få in en egen ringsignal till iPhone. Boven i dramat är gamla krångliga regler och undantag som ingen hos Apple bemödat sig att ta tag i sedan iPhones födelse.

Jag har själv brottats med precis de kafkaliknande mått, steg och varningsmeddelanden som beskrivs när jag senast ville lägga till färdiga ringsignaler från Star Wars BB8. Detta är det käcka svar man kan få efter att ha lagt till en oskyldig liten ringsignal:

Do you want to erase this iPhone and sync with this iTunes library?

Man kan ju bli mörkrädd för mindre. Jag vågade inte lita på att min iPhone faktiskt inte borde bli raderad vid synkning, utan fick starta om processen med ringsignalerna på min MacBook där iPhone synkats senast, för länge, länge sedan.

Braun Quartz

Det är hög tid för Apple att städa upp i de skrymslen och vrår som sällan besöks men som kan ge den som där törs träda in gråa hår av förtvivlan. Den stora boven i allt detta är monsterappen iTunes som borde styckats upp och dödats för länge sedan.

Det finns dock hopp för att sånt här kan åtgärdas. Möjligheten att plocka bort Apples standardappar som Aktier och Väder ligger inom räckhåll. Kanske blir det även annat som kommer att städas upp i handhavandet för iPhone.

”In order to get through this entire process without confusion, you have to do a bunch of Googling for answers. You end up on six-year-old message boards and reading articles written by robots.”