Nu har jag äntligen sett nya Star Wars: The Force Awakens och den är helt perfekt för en SF-nörd som mig som varit med från start med Star Wars. Det finns inte något som helst att anmärka på när allt det bästa från originalfilmerna och inget av det dåliga från George Lucas omilda behandling av Star Wars är på plats.

Star Wars BB8 droid

David Sparks låter oss behålla den goa känslan från filmen genom att ha gjort i ordning ringsignaler med läten från den gulliga droiden BB8 som du kan ladda ned till din iPhone. Det enda lite meckiga är att du måste kicka igång den avskyvärt hemska iTunes för att dra in ringsignalerna i biblioteket och sedan synka upp dem till din iPhone.

iTunes ringsignaler BB8

Nu törs jag äntligen skumma igenom nätet igen utan att drabbas av spoilers. Oliver Franklin-Wallis har en nästintill spoilerfri recension av nya Star Wars som väl summerar hur den förhåller sig till de tidigare filmerna i rymdsagan och hur den tar detta äventyr vidare med nästa generation hjältar, skurkar och äventyr.

Star Wars Rey BB8

”Rey, Finn and Kylo Ren are easily the best characters ever introduced in a Star Wars film, and bring a surge of energy and chemistry that even the original trilogy never had. ”