Olyckskorparna har börjat kraxa kring det faktum att försäljningen av iPhone har planat ut. Men det är faktiskt inget problem, åtminstone inte för Apple. Hur ofta byter du ut din Mac? Hur ofta ersätter du din iPad?

iPhone 6s

En Mac håller och levererar under många år, samma med iPad för dess vanligaste användning i hemmet. Samma fenomen gäller nu för iPhone där de senaste generationerna är så bra att det inte finns några övertygande skäl att utan reflektion byta ut det som fungerar vartannat eller varje år.

Men Apples huvudsakliga mål är inte att ständigt kränga nya saker utan det är att ständigt öka sin aktiva kundkrets. Väl inne i Apples värld så kommer du ständigt att vilja eller behöva byta ut någon del. Ena året kan det vara en ny iPad som lockar, nästa din gamla Mac som kräver utbyte, sedan en ny iPhone och något år kanske bara en ny Apple TV, men det är helt i sin ordning.

Apple active devices

Alla dessa prylar genererar så länge du använder dem stadiga inbetalningar till Apples universum. Lite mer iCloud för att synka bilder, någon app här och där och som sagt en stadig men inte helt förutsägbar ström av nya prylar för att ersätta det som inte längre känns kurant.

”Because the iPhone is a real computer now, the users buy new ones like they do with computers, every 3-4 years. And not every year or every other year as before.”