Apple blev beskyllda för att göra sin vägran att skapa en bakdörr åt FBI, till en PR och marknadsföringskupp. Nu visar det sig att FBI taktiskt vältajmat äskat extra medel för att knäcka kryptering en vecka innan striden med Apple.

Apple FBI

Philip Elmer-DeWitt har tagit en titt på händelserna som ledde fram till den märkliga begäran som FBI ställt till Apple. En vecka innan ärendet exploderade i media, begärde justitieministern Loretta Lynch 38 miljoner USD extra till FBI:s projekt ”Going Dark”.

The Apple-FBI Fight Isn’t About Privacy vs. Security. Don’t Be Misled

James Allworth har en läsvärd spaning om proportionaliteten i vad USA:s myndigheter väljer att rikta in sig på.

”There are hundreds of iPhones in police custody that the FBI can’t crack, but it’s not hard to see why the Department of Justice chose to make a federal case out of this one.”