Hela finessen med en Apple Watch är att uppfylla samma löfte som de första armbandsuren en gång levererade på; att med en snabb blick få koll på läget utan att behöva haspla fram en större mojäng ur en ficka. Apples mest personliga pryl försöker sig på mer än så, men Apple Watch är för långsam för att ens leva upp till det mest basala.

Dan Moren dyker ner i problemet med Apple Watch tillkortakommanden i en kort och kärnfull artikel. Det finns även ett inneboende problem i att Apple Watch lovar mer än den klarar av med så många appar istället för att fokusera på ett mindre antal nyckelfunktioner.

Apple Watch loading

Om Apple Watch istället tagits fram som ett hårt styrt tillbehör till iPhone, istället för att försöka vara en mer generellt programmerbar pryl, då hade mer fokus kunnat läggas på att få ned reaktionstiden för den återkoppling av data som Apple Watch snabbt borde förmedla.

En snabbare Apple Watch kanske löser grundproblemet. Det ska bli intressant att se hur Apple valt att utveckla konceptet med nästa generation.

”It’s not just that the Apple Watch is slow; it’s that it’s slow while promising to be faster.”