En ryktesprodukt är aldrig så spännande som innan någon vet det minsta lilla om den. Apples väntade intåg i fordonsfären uppfyller alla krav som projektionsyta för vilda drömmar. Något har Apple på gång, men egentligen har ingen, utom de närmast insyltade, en aning om vad det är tänkt att bli.

Apple concept car

En strid ström av mer eller mindre fantastiska konceptbilder kommer att produceras, det är åtminstone säkert. Om resultatet sedan blir egen tillverkning eller ett samarbete med andra tillverkare, det återstår att se.

Apple dream car

En intressant spaning vad gäller Apples planer är att satsningen på det egna programspråket Siri kan vara en hörnsten för att skapa säker mjukvara för en bil. Det är grymt mycket kod som ska samverka i ett modernt fordon. Att släppa något nytt vid en produktuppdatering som sedan blommar ut i nya/andra/fler produkter är grunden i Apples sätt att utvecklas steg för steg.

Apple car Tim Cook

”Apple is looking to finalize engineering by 2019, though it might be several more years before an actual product is ready to ship.”