Apple säljer fortfarande samma gamla 27-tums Thunderbolt Display som 2011. Det fanns en möjlighet att uppdatera skärmsortimentet 2013, men Apple valde att stå över den gången.

Apple Thunderbolt Display

Den väg Apple valt är att använda samma skärm för Thunderbolt som till iMac. Nu när iMac har en 27-tums 5K-skärm finns möjligheten att göra nästa generation Thunderbolt Display. Det som fortfarande saknas är ett enkelt sätt att ansluta och driva en sån skärm med endast en kabel.

Apple Thunderbolt Display Mac mini

När de första Macarna med Intels nya processorserie Skylake och Thunderbolt 3 släpps under 2016 så går det att presentera en ny 5K Thunderbolt Display. Men det är fortfarande inte enkelt att driva en skärm med 5K med en enda anslutning. Det kan dröja till 2017 innan tillräckligt många Macar har en och samma standard för att enkelt ansluta en 5K Thunderbolt Display.

”Because external displays are a relatively small market for Apple, it’s possible Apple never plans to introduce an updated Thunderbolt Display.”