En grej jag hade problem med på min iMac innan den vek ner sig förra sommaren, var att den inte ville gå ner i vila. Märkligt nog tog jag inte tag i problemet då, trots att det var mycket irriterande. Nu när jag fått liv i henne igen så gjorde jag det jag borde gjort då.

Determine Why Your Mac Wakes Up From Sleep

Jag googlade problemet, läste på och testade det som många tipsade om. Vill din Mac inte somna så kan det bero på att en utskrift ligger och skvalpar i en skrivarkö till en avslagen skrivare. Macen försöker då ihärdigt att hitta skrivaren och vägrar sömn.

Skrivarkö hindrar viloläge

Mycket riktigt, den enkla förklaringen/lösningen är ofta den rätta. Ett outskrivet dokument till min avslagna laserskrivare var boven i dramat. Väck med utskriften och nu sover Macen sött närhelst jag vill (alt/cmd/eject).

Strömsparare

För att undvika att andra grejer på nätverket ska väcka upp din Mac för diverse småjox titt som tätt, så rekommenderas dessutom att slå av Vakna för nätverksåtkomst under Systeminställningar > Strömsparare.

Det finns en hel rad med olika grejer som gör att Macar inte kan vila eller omvänt inte vill vakna som de ska. Här är några tips på åtgärder för det.