I en intervju med Stephen Fry och genom ett internt memo, har Tim Cook gjort klart att Jony Ive får en ny roll hos Apple. Som Chief Design Officer (CDO) ska Jony få en mer övergripande roll från 1 juli. Alan Dye och Richard Howarth får ansvar för UI respektive ID.

I praktiken lär det betyda att Jony Ive får möjlighet att vistas mer i England och inte vara så hårt uppbunden i allt designjobb hos Apple. Jony ska dessutom ta en större roll vad gäller design av Apples Campus 2 och Apple Store.

Alan Dye, Jony Ive, Richard Howarth

”So there’s this compromise. Ive gets two subordinates to run his two incredibly important programs then gets to spend a reasonable amount of time in the UK with his kids who then aren’t forced to grow up talking like Americans and pronouncing ‘aluminum‘ like animals.”