Apples nya typsnitt San Francisco klarar av små skärmar, men har ändå fina detaljer som passar fint med Retinaskärmar nästan överallt. Type Detail visar upp vad som kännetecknar den nya typsnittsfamiljen, vilken kan få fullt genomslag som Apples grundläggande systemtypsnitt redan vid WWDC15.

San Francisco text sample

Macintosch debuterade med en uppsättning enkla pixelbaserade typsnitt som lånade stil och passande namn från kända förlagor. Ett som var helt nytt och speciellt var San Francisco som designades av ikonhjälten Susan Kare. 1980-talets San Francisco har inget gemensamt med det nya typsnittet och försvann i övergången till vektoriserade typsnitt.

Susan Kare Apple Fonts

”San Francisco was one of the original bitmap typefaces for the Apple Macintosh computer released in 1984. It was designed by Susan Kare to mimic the ransom note effect and was used in early Mac software demos and Apple company fliers.”