I Apples senaste reklamfilm för iPad visas återigen hur mångsidig iPad är. Men handen på paddan, hur används iPad egentligen för det mesta?

iPad ad

Sanningen är nog den att det inte är så vanligt att hantera en iPad ute bland folk, det har vi den ständiga kompanjonen iPhone till. iPad som kamera? Njae, det här är inte en idealisk pryl för det. Det går att göra en mängd avancerade saker med en iPad idag, men det är fortfarande fokus på att göra en huvudsaklig uppgift i taget.

Steve Jobs iPad demo

De flesta iPad gör säkert tjänst hemma, ungefär på det sätt som Steve Jobs först visade upp den vid debuten. När vi sitter i en fåtölj eller soffa, eller ligger och slappar lite här och där, om än med mer kraft och fler smarta appar, vilket är vackert så och väl så viktigt.

Kanske är det den viktigaste styrkan med iPad. Att faktiskt låta oss fokusera på en sak i taget utan att distraheras allt för mycket, på ett sömlöst och lättsamt sätt där vi känner oss hemma.

”The iPad, according to Jobs, had to be better than a laptop at a few key tasks. He listed browsing the web, emailing, viewing photos, watching videos, listening to music, playing games and reading ebooks.”