Abdel Ibrahim har en riktigt vass spaning om hur Apple Watch skiljer sig från den appmodell vi är vana vid på ett mycket grundläggande sätt. Vid interaktion med Apple Watch är det nästan aldrig ett aktivt val av appar som gäller, utan en mer sömlös kommunikation där appar kallar på uppmärksamhet bara när de behövs.

Appel Watch face

Apple har ännu en gång tänkt steget längre när de gett sig i kast med en helt ny produktkategori. Det första du konfronteras med är inte en uppsättning appar, utan urtavlan på Apple Watch som är ingången till de mest använda funktionerna.

Apple Watch heartbeat

För övrigt tror jag att Apple Watch ofta kommer att säljas parvis till par som vill ha direkt och hjärtlig kommunikation. Att skicka hjärtslag kan kännas som en riktig gimmick, men en som ger merförsäljning till romantiska nördar. Självklart beställs parade Apple Watch graverade, som den nya sortens förlovningsring.

”In order to see apps, you have to engage the Digital Crown. This makes it seem pretty obvious that Apple has purposely designed apps not to be front and center like they are on iPhone. Instead, Apple Watch apps are mere repositories where stored information can be pushed to the user in the form of Glances and via Notification Center.”